COSMOTE: 0766 716 614
Vodafone: 0728 533 111
Orange: 0753 354 920
Trimite mesaj

Saint Bernard

Alias

 

Vietile Sfintilor, Armasari Noble, Saint Dogs, Alpenmastiff

 

Istoric

 

Rasa Saint Bernard are o istorie de secole fiind o rasa destul de veche. In muntii Alpi, mai precis in zona de vest a acestora exista o trecere cu denumirea de Saint Bernard. Denumirea aceasta a fost data dupa numele unui calugar Sf. Bernard Menthon care a fondat un centru de salvare a trecatorilor blocati in trecerile alpine periculoase dintre Elvetia si Italia. Rasa Saint Bernard descinde dintr-o alta rasa de caini de talie mare, Mastiff-ul Tibetan si s-a avut in vedere obtinerea unui nou caine cu mai bune abilitati precum: simt al mirosului foarte dezvoltat, forta sporita, rezistenta mare in mediu rece si inzapezit etc.

 

Totul a inceput cu activitatea calugarilor din zona alpilor elvetieni de a salva turistii care se aventurau in zonele alpine; acestia si-au dorit sa aiba un caine care sa-i ajute intr-un mod cat mai eficient in aceasta activitate; o statistica spune ca acestia au salvat nu mai putin de 2000 de oameni care practic nu mai aveau nici o sansa; calugarii si-au dat seama de eficienta acestei rase intr-o actiune a doi caini saint bernard neinsotiti de ei, care, gasind un calator ratacit in zapezile alpine, unul din caini a plecat sa caute ajutoare iar celalalt a ramas sa incalzeaza respectiva persoana; uimiti de aceasta intamplare si de capacitatea acestor caini de a simti mirosuri de la distante mari inclusiv pe cele ale unei persoane aflate sub zapada, calugarii au inceput sa foloseasca in mod excelusiv aceasta rasa in astfel de operatiuni de salvare; de aici si pana la a forma un centru de salvare a trecatorilor blocati, nu a fost decat un singur pas.

 

Se spune ca rasa initiala de Saint Bernard arata destul de diferit de exemplarele pe care le cunoastem cu totii astazi; acest fapt este cauzat de o avalansa care a ucis foarte multi din masculii folositi la reproductie. In urma acestui dezastru programul de reproductie urma sa inceapa peste tot din nou.

In prezent acesti caini de talie mare sunt folositi in mod aproape exclusiv ca animale de companie datorita inteligentei remarcabile, firii lor blande si deosebit de protectoare cu familia sa. Un lucru care este remarcabil la aceasta rasa este ca poate prevesti apropierea unei furtuni cu minute bune inainte ca aceasta sa inceapa.

 

Exista 3 standarde de Saint Bernard: primul este cel vechi elvetian care este folosit exclusiv in Statele Unite ale Americii, al doilea standard este cel englez si care a fost format in Marea Britanie si cel de-al trei-lea pe care il comercializam si noi este cel elvetian revizuit, considerat de specialisti ca fiind cel mai complet din punct de vedere genotipic si care este cel mai raspandit in Europa.  Americanii folosesc standardul unu care este cel mai apropiat de Saint Bernard-ul vechi.

 

Temperament

 

Un lucru se poate spune sigur despre rasa Saint Bernard: este blanda si dulce. In ciuda faptului ca este una din cele mai mari rase de caini din lume este una din cele mai potrivite si apreciate rase de caini pentru familie. Crescuti initial pentru a fi caini salvatori, acesti caini se dovedesc a fi si foarte buni companioni pentru copii dumneavoastra, stiut fiind faptul ca acest caine ii poate proteja in mod real, un fel de dadaca musculoasa i-am putea spune. De asemenea acesta este cainele care accepta cu mare usurinta un alt animal de companie in familie fara a se manifesta ca un caine dominant.

 

Sunt caini foarte inteligenti si astfel pot invata o multime de comenzi; datorita marimii si masivitatii acest caine poate fi considerat si un veritabil caine de paza. De cele mai multe ori nu este necesar ca acest caine sa se impuna in vreun fel in fata unui strain pentru ca prin simpla prezenta intimideaza in mod decisiv. Recomandam cu tarie ca acest caine sa fie parte din familia dumneavoastra, sa fie parte din activitatile de zi cu zi, lucruri care-l fac fericit atat pe el cat si pe membrii familiei dv. Este un caine pe care va puteti baza daca copii sunt in prezenta lui.

 

Este un caine cu un simt fantastic al orientarii, al directiei, astfel incat acest caine este imposibil sa se piarda; acest lucru l-a ajutat extrem de mult in actiunile sale de salvare in alpii elvetieni.

Nu recomandam ca acest caine sa fie lasat singur in casa perioade lungi de timp deoarece tinde sa devina depresiv si sa manifeste activitati distructive asupra lucrurilor; integrati acest caine in familie, asigurati-i atentie si dragoste iar in acest mod ii veti asigura cea mai buna terapie antidepresie.

 

Este un caine care latra rar; in cazul in care acest caine este folosit in curte pe post de caine de paza si se intampla se latre inseamna ca are intr-adevar un motiv intemeiat (unul din aceste motive este foarte posibil sa fie reprezentat de persoane suspecte care dau tarcoale proprietatii dumneavoastra).

 

Probleme de Sanatate

 

Putem spune despre Saint Bernard ca este un caine destul de sanatos. Printre afectiunile posibile mentionam:

- probleme ale coloanei vertebrale (indeosebi ale vertebrelor cervicale cauzata de cele mai multe ori de cresterea rapida a acestor vertebre; asigurati-va ca exemplarul detinut beneficiaza de suficient calciu si fosfor);

- cancer osos (etiologia acestei maladii grave este de regula ereditara);

- displazie de sold (cumparand de la noi un exemplar aveti certitudinea unor linii verificate din acest punct de vedere, parintii puilor avand testul de displazie efectuat si binenteles fiind si indemni de aceasta afectiune);

- torsiune de stomac (rasucirea stomacului dupa ce acesta devine plin prin ingerarea de alimente si lichide in cantitate mare; asigurati-va ca Saint Bernard-ul dumneavoastra nu face efort intens, salturi peste obstacole, imediat dupa ce a mancat);

 

Intretinere

 

Chiar daca este un caine cu par lung, rasa Saint Bernard este una care se intretine usor; este suficienta o periere ocazionala iar parul acestuia va fi sanatos si stralucitor; partea buna a blanii acestui caine este faptul ca parul nu are tendinta de a se incalci cum au alte rase de caini cu parul lung.

Blana unui Saint Bernard are in mod natural un ulei de protectie care protejeaza cainele de frig si de umezeala, astfel incat nu este recomandata inbaierea frecventa deoarece acest ulei se poate pierde; problemele consecutive care pot apare sunt reprezentate de matitatea blanii sau mai rau de dermatite sau dermatoze.

 

Exercitii

 

O plimbare lunga in fiecare zi este suficienta pentru un caine adult; pentru pui si tineretul de pana la 2 ani este bine sa nu exagerati cu exercitiul fizic deoarece poate incetini cresterea si dezvoltarea armonioasa.

 

Dresaj

 

Fiind caini foarte inteligenti, de regula orice program de dresaj nu pune probleme. Deoarece la maturitate acest caine va creste foarte mare si astfel va fi destul de greu de manipulat si de lucrat cu el, recomandam ca dresajul sa inceapa devreme, chiar de la varsta de 2 luni; aratati-i ce este permis si ceea ce nu este;  Este important sa manifestati calmitate si blandete in dresaj fata de aceasta rasa deoarece sunt sensibili si loiali iar o atitudine negativa asupra lor se poate manifesta prin lipsa de randament in dresaj si anxietate.

Saint Bernard - poza puiPoza pui
Saint Bernard - poza adultPoza adult
Atribute rasa
Durata de viata: 8 - 10 ani
Numar de pui: 2 - 12 pui
Grup: Mastiff / Caini de munca
Culoare: Alb cu pete rosii sau rosu cu marcaje albe; Rosu este in diverse nuante la aceasta rasa, iar de multe ori exista si marcaje maro si galben.
Lungime par: Lung
Marime: Foarte mare
Naparline: Moderata
Inaltime mascul: 68,6 cm in general, cu variatii in functie de linia de provenienta
Greutate mascul: 50 - 91 kg insa am avut comercializati si masculi care au atins uimitoarea greutate de 105 kg
Inaltime femela: 63,5 cm
Greutate femela: 50 - 91 kg, cu variatii in functie de linie
Spatiu necesar: In ciuda marimii lor foarte mari, acesti caini se pot adapta si intr-un apartament cu conditia sa beneficieze zilnic de exercitiu fizic adecvat; Ei se bucura in apartament de prezenta stapanului lor iar daca in apropierea blocului mai aveti si un parc in care cainele se poate plimba este perfect; Aveti grija la temperaturile ridicate fata de care acesti caini sunt sensibili; Sub nici o forma nu lasati un saint bernard singur in masina pe timp de vara - riscati sa moara sufocat.Deoarece acesta este un foarte bun saritor si un perseverent "sapator" este bine sa aveti grija atunci cand iesiti in parc.
Note
Nivel de energie:
2
Nevoie de exercitii:
2
Caracter jucaus:
3
Afectiune:
4
Antrenament:
3
Paza:
3
Aparare:
3
Intretinere:
2
Alti caini:
3
Vreme rece:
5
Vreme calda:
1

Meniu
COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920
Saint Bernard


Alias

 

Vietile Sfintilor, Armasari Noble, Saint Dogs, Alpenmastiff

 

Istoric

 

Rasa Saint Bernard are o istorie de secole fiind o rasa destul de veche. In muntii Alpi, mai precis in zona de vest a acestora exista o trecere cu denumirea de Saint Bernard. Denumirea aceasta a fost data dupa numele unui calugar Sf. Bernard Menthon care a fondat un centru de salvare a trecatorilor blocati in trecerile alpine periculoase dintre Elvetia si Italia. Rasa Saint Bernard descinde dintr-o alta rasa de caini de talie mare, Mastiff-ul Tibetan si s-a avut in vedere obtinerea unui nou caine cu mai bune abilitati precum: simt al mirosului foarte dezvoltat, forta sporita, rezistenta mare in mediu rece si inzapezit etc.

 

Totul a inceput cu activitatea calugarilor din zona alpilor elvetieni de a salva turistii care se aventurau in zonele alpine; acestia si-au dorit sa aiba un caine care sa-i ajute intr-un mod cat mai eficient in aceasta activitate; o statistica spune ca acestia au salvat nu mai putin de 2000 de oameni care practic nu mai aveau nici o sansa; calugarii si-au dat seama de eficienta acestei rase intr-o actiune a doi caini saint bernard neinsotiti de ei, care, gasind un calator ratacit in zapezile alpine, unul din caini a plecat sa caute ajutoare iar celalalt a ramas sa incalzeaza respectiva persoana; uimiti de aceasta intamplare si de capacitatea acestor caini de a simti mirosuri de la distante mari inclusiv pe cele ale unei persoane aflate sub zapada, calugarii au inceput sa foloseasca in mod excelusiv aceasta rasa in astfel de operatiuni de salvare; de aici si pana la a forma un centru de salvare a trecatorilor blocati, nu a fost decat un singur pas.

 

Se spune ca rasa initiala de Saint Bernard arata destul de diferit de exemplarele pe care le cunoastem cu totii astazi; acest fapt este cauzat de o avalansa care a ucis foarte multi din masculii folositi la reproductie. In urma acestui dezastru programul de reproductie urma sa inceapa peste tot din nou.

In prezent acesti caini de talie mare sunt folositi in mod aproape exclusiv ca animale de companie datorita inteligentei remarcabile, firii lor blande si deosebit de protectoare cu familia sa. Un lucru care este remarcabil la aceasta rasa este ca poate prevesti apropierea unei furtuni cu minute bune inainte ca aceasta sa inceapa.

 

Exista 3 standarde de Saint Bernard: primul este cel vechi elvetian care este folosit exclusiv in Statele Unite ale Americii, al doilea standard este cel englez si care a fost format in Marea Britanie si cel de-al trei-lea pe care il comercializam si noi este cel elvetian revizuit, considerat de specialisti ca fiind cel mai complet din punct de vedere genotipic si care este cel mai raspandit in Europa.  Americanii folosesc standardul unu care este cel mai apropiat de Saint Bernard-ul vechi.

 

Temperament

 

Un lucru se poate spune sigur despre rasa Saint Bernard: este blanda si dulce. In ciuda faptului ca este una din cele mai mari rase de caini din lume este una din cele mai potrivite si apreciate rase de caini pentru familie. Crescuti initial pentru a fi caini salvatori, acesti caini se dovedesc a fi si foarte buni companioni pentru copii dumneavoastra, stiut fiind faptul ca acest caine ii poate proteja in mod real, un fel de dadaca musculoasa i-am putea spune. De asemenea acesta este cainele care accepta cu mare usurinta un alt animal de companie in familie fara a se manifesta ca un caine dominant.

 

Sunt caini foarte inteligenti si astfel pot invata o multime de comenzi; datorita marimii si masivitatii acest caine poate fi considerat si un veritabil caine de paza. De cele mai multe ori nu este necesar ca acest caine sa se impuna in vreun fel in fata unui strain pentru ca prin simpla prezenta intimideaza in mod decisiv. Recomandam cu tarie ca acest caine sa fie parte din familia dumneavoastra, sa fie parte din activitatile de zi cu zi, lucruri care-l fac fericit atat pe el cat si pe membrii familiei dv. Este un caine pe care va puteti baza daca copii sunt in prezenta lui.

 

Este un caine cu un simt fantastic al orientarii, al directiei, astfel incat acest caine este imposibil sa se piarda; acest lucru l-a ajutat extrem de mult in actiunile sale de salvare in alpii elvetieni.

Nu recomandam ca acest caine sa fie lasat singur in casa perioade lungi de timp deoarece tinde sa devina depresiv si sa manifeste activitati distructive asupra lucrurilor; integrati acest caine in familie, asigurati-i atentie si dragoste iar in acest mod ii veti asigura cea mai buna terapie antidepresie.

 

Este un caine care latra rar; in cazul in care acest caine este folosit in curte pe post de caine de paza si se intampla se latre inseamna ca are intr-adevar un motiv intemeiat (unul din aceste motive este foarte posibil sa fie reprezentat de persoane suspecte care dau tarcoale proprietatii dumneavoastra).

 

Probleme de Sanatate

 

Putem spune despre Saint Bernard ca este un caine destul de sanatos. Printre afectiunile posibile mentionam:

- probleme ale coloanei vertebrale (indeosebi ale vertebrelor cervicale cauzata de cele mai multe ori de cresterea rapida a acestor vertebre; asigurati-va ca exemplarul detinut beneficiaza de suficient calciu si fosfor);

- cancer osos (etiologia acestei maladii grave este de regula ereditara);

- displazie de sold (cumparand de la noi un exemplar aveti certitudinea unor linii verificate din acest punct de vedere, parintii puilor avand testul de displazie efectuat si binenteles fiind si indemni de aceasta afectiune);

- torsiune de stomac (rasucirea stomacului dupa ce acesta devine plin prin ingerarea de alimente si lichide in cantitate mare; asigurati-va ca Saint Bernard-ul dumneavoastra nu face efort intens, salturi peste obstacole, imediat dupa ce a mancat);

 

Intretinere

 

Chiar daca este un caine cu par lung, rasa Saint Bernard este una care se intretine usor; este suficienta o periere ocazionala iar parul acestuia va fi sanatos si stralucitor; partea buna a blanii acestui caine este faptul ca parul nu are tendinta de a se incalci cum au alte rase de caini cu parul lung.

Blana unui Saint Bernard are in mod natural un ulei de protectie care protejeaza cainele de frig si de umezeala, astfel incat nu este recomandata inbaierea frecventa deoarece acest ulei se poate pierde; problemele consecutive care pot apare sunt reprezentate de matitatea blanii sau mai rau de dermatite sau dermatoze.

 

Exercitii

 

O plimbare lunga in fiecare zi este suficienta pentru un caine adult; pentru pui si tineretul de pana la 2 ani este bine sa nu exagerati cu exercitiul fizic deoarece poate incetini cresterea si dezvoltarea armonioasa.

 

Dresaj

 

Fiind caini foarte inteligenti, de regula orice program de dresaj nu pune probleme. Deoarece la maturitate acest caine va creste foarte mare si astfel va fi destul de greu de manipulat si de lucrat cu el, recomandam ca dresajul sa inceapa devreme, chiar de la varsta de 2 luni; aratati-i ce este permis si ceea ce nu este;  Este important sa manifestati calmitate si blandete in dresaj fata de aceasta rasa deoarece sunt sensibili si loiali iar o atitudine negativa asupra lor se poate manifesta prin lipsa de randament in dresaj si anxietate.

Contact
COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920