
Basset Hound
Istoric
De la 1500 si pana la Revolutia Franceza sunt consemnate foarte putine despre aceasta rasa.In timpul acelor vremuri de demult s-au dezvoltat patru versiuni dintre care Basset Artesien Normand arata cel mai aproape de Basset-ul de astazi.In anii 1800 si 1930 acesti caini au fost incrucisati cu copoii pentru a mari dimensiunea cainelui. De atunci Basset Hound a castigat puternic in popularitate, remarcandu-se prin personalitatea sa blanda.
Temperament
Cu un asemenea aspect delicat nu este de mirare ca si personalitatea sa este una foarte blanda si dulce. Datorita personalitatii si a tolerantei lui extreme, cainii Basset Hound au devenit unii din cei mai populari caini de familie. De inteles este faptul ca aceasta rasa este una care se intelege foarte bine cu copii, le este partener de joaca si participa cu ei la nazdravanii. Recomandarea noastra este totusi ca cei mici sa nu abuzeze de bunatatea cainelui,calarindu-l asemeni unui ponei, deoarece coloana vertebrala a cainelui poate suferi leziuni. Este un caine caruia ii place sa manance motiv pentru care folosindu-va de aceasta il puteti invata sa faca o multime de trucuri.Cateodata acest caine manifesta incapatanare in cadrul programului de dresaj iar recomandarea noastra este ca in acele momente sa fiti consecventi in ceea ce-l priveste.
Probleme de sanatate
O problema cu care se poate confrunta rasa Basset Hound este obezitatea, lucru care conduce la afectiuni ale coloanei vertebrale prin presiunea pe care o exercita supra discurilor intervertebrale.
Alte afectiuni posibile la aceasta rasa de caini sunt:
- schiopatatul membrelor anterioare;
- TOC
- Entropion (rasfrangerea pleoapei catre inauntru)
- Ectropion (rasfrangerea pleoapei catre inafara)
- Otita externa (favorizata fiind de lipsa de ventilatie a conductului auditiv extern)
- Boli ale discurilor intervertebrale;
- Glaucom;
- von Willebrands
- Torsiune Gastrica
- Chisturi la nivelul membrelor
Intretinere
Blana unui Basset Hound este scurta si neteda cu cerinte minime in ceea ce priveste intretinerea. Un periaj o data sau de doua ori pe saptamana fiind suficient indepartand firele moarte sau desprinse. In timpul naparlirii care are loc de doua ori pe an recomandam periajul regulat si imbaierea.
Parul din jurul si interiorul urechilor trebuie sa fie atent curatat si igienizat, deoarece acest caine atunci cand bea sau mananca se poate murdari sau uda, fapt care poate conduce la aparitia de ciuperci sau bacterii.
Exercitii
Necesita exercitii zilnice din cauza predispozitiei lor de ingrasare. Mersul pe jos in jurul blocului nu este suficient din punctul nostru de vedere; nu-l invatati lenes; supuneti-l zilnic la exercitii fizice prelungite, care sa-i consume din surplusul caloric, in acest mod putandu-l mentine la o greutate normala. Totodata aceste exercitii vor contribui la sanatatea fizica si mentala a cainelui.
Dresaj
Nu sunt caini care sa invete repede ceea ce doriti sa-i invatati; sunt lenti; insa odata ce invata greu uita. Nu prea sunt dornici de a invata decat daca au un motiv serios pentru care sa faca acest lucru, cum ar fi impulsul alimentar. Dresorul sau proprietarul trebuie sa le arate de ce este bine ca ei sa invete.
Inainte de a incepe un program de dresaj serios cu un Basset Hound trebuie sa incepeti prin a respecta caracteristicle rasei. Nu uitati ca este o rasa reticenta la noutate, trebuie sa incercati sa intelegeti modul in care ei gandesc. Odata stiute aceste elemente nu este foarte greu de dresat un Basset Hound. Cine a luat la vanatoare un Basset, a doua oara probabail nu-l va mai lua, acesta este un caine mai mult de familie desi la baza este (sau a fost) un caine de vanatoare. Multa rabdare si intelegere va face minuni in dresajul oricarei rase canine.











Caini de vanzare
Pisici de vanzare
Labrador
Bichon maltez
Cabinete veterinare Iasi
Catei de vanzare Ciobanesc german